Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme
045 2666 778

Lähetä meille viesti:

  Sivustouudistus – hyödyt ja oikeat toimenpiteet

  Verkkosivut ovat yrityksen digitaalisen läsnäolon kulmakivi, jonka merkitys kasvaa jatkuvasti liiketoiminnan kehittyessä. Kehityksen aallonharjalla säilyäkseen yrityksen kannattaa pitää sivustonsa ajantasalla sekä sisältöjen että teknisten toiminnallisuuksien osalta ja myös uudistaa verkkosivut vähintään muutaman vuoden välein. Tässä artikkelissa käymme läpi sivustouudistukseen liittyviä hyötyjä ja yleisimpiä haasteita.

  Miksi sivuston uudistaminen kannattaa?

  Verkkosivustojen osalta yleisenä nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, että sivuston elinikä on yleensä muutaman vuoden mittainen, mikäli sivusto halutaan pitää mahdollisimman hyvin toimivina ja responsiivisina.

  Sivustouudistuksen taustalta löytyy yleensä aina tarve selkeään visuaalisen ilmeen ja erilaisten toiminnallisuuksien päivittämiseen. Isommassa kuvassa verkkosivujen uudistamisella haetaan käytännössä aina sitä, että sivusto on jatkossakin valmis toimimaan yrityksen suurempien tavoitteiden luotettavana tukipilarina.

  Alta löydät listattuna sen, mitä hyötyjä sivustouudistuksesta yleensä on.

  Parempi konversioaste

  Verkkosivujen uudistamisella tavoitellaan yleensä aina sitä, että uusi sivusto toimii tehokkaammin liiketoiminnan tukena.

  Visuaalisesti näyttävä, teknisesti toimivampi ja sisällöiltään organisoidumman sivuston hyödyt alkavatkin yleensä näkymään hyvin nopeasti parantuneen konversioasteen ja sitä kautta lisääntyneen myynnin ja yhteydenottojen muodossa.

  Tämä on myös se keino, millä sivustouudistus yleensä maksaa itsensä takaisin ja on sitä kautta kannattava sijoitus.

  Sivuston responsiivisuus

  Sivustoihin liittyvä teknologia kehittyy nopeasti, ja vanhentuneet verkkosivut voivat hidastua ja sitä kautta menettää toiminnallisuuttaan.

  Uudet teknologiat tarjoavat usein paremman suorituskyvyn ja turvallisuuden, mikä on tärkeää sekä käyttäjille että hakukoneille.

  Yksi sivustouudistuksen tärkeimmistä yksittäisistä seikoista onkin yleensä säilyttää uusi sivusto responsiivisena, eli hyvin toimivana erilaisilla laitteilla.

  Parempi käyttäjäkokemus

  Käyttäjäkokemuksen parantaminen on yksi tärkeimmistä yksittäisistä syistä sivustouudistukselle. Selkeä navigointi, responsiivinen suunnittelu ja nopeat latausajat ovat kaikki tekijöitä, jotka luovat sivustoa selaavalle asiakkaalle laadukkaan käyttökokemuksen.

  Laadukas käyttäjäkokemus on myös yksi Googlen tuhansista hakukonesijoituksiin vaikuttavista tekijöistä, eli käyttäjäkokemuksen parantamisella on oma merkityksensä myös hakukoneoptimointiin.

  Brändin päivitys

  Yrityksen brändi kehittyy ajan myötä, ja sivustouudistuksen mukanaan tuoma tuoreempi visuaalinen ilme voi olla tapa heijastaa brändin muutosta.

  Uusi visuaalinen ilme ja viestintätyyli voivat auttaa yritystä pysymään ajan tasalla ja erottumaan positiivisessa mielessä kilpailijoista.

   

  Sivustouudistuksen yleisimmät sudenkuopat

  Vaikka sivustouudistuksella haetaankin liiketoimintaan monenlaisia etuja, väärin toteutettuna prosessi voi tuoda mukanaan myös monia ongelmia.

  Tämän tekstin seuraavassa osiossa tuommekin esiin prosessiin liittyviä yleisimpiä sudenkuoppia.

  Menetetty hakukoneliikenne

  Sivustouudistuksen yhteydessä on mahdollista menettää ainakin väliaikaisesti hakukoneliikennettä. Hakukoneet tarvitsevat aikaa indeksoidakseen ja ymmärtääkseen uudet sivustorakenteet. Tämän vuoksi on tärkeää tehdä huolellinen suunnittelu ja ottaa huomioon SEO-strategia.

  Mikäli sivusto siirtyy uudistuksen lisäksi domainilta toiselle, on uudelleenohjauksilla tärkeä rooli hakukoneliikenteen menettämisen välttämisessä.

  Kaikissa uudistusprosesseissa on erityisen tärkeää pitää mukana vähintään yksi hakukoneoptimoinnin saloihin perehtynyt asiantuntija, jolta löytyy myös käytännön kokemusta sivustouudistuksen toteuttamisesta.

  Tekniset ongelmat

  Uudet teknologiat ja päivitykset voivat aiheuttaa teknisiä ongelmia. Varmista, että testaat sivuston perusteellisesti ennen sen julkaisua ja pidä varasuunnitelma mahdollisten teknisten haasteiden varalta.

  Uusi sivusto hämää käyttäjiä

  Jos käyttäjät eivät tunnista uutta sivustoa tai jos navigointi on liian monimutkaista, se voi aiheuttaa käyttäjien hämmennystä. Selkeä viestintä ja käyttäjäystävällinen suunnittelu ovat avainasemassa tässä tilanteessa.

  Sivustouudistuksesta on usein hyvä tiedottaa hyvissä ajoin etukäteen esimerkiksi uutiskirjeellä sekä sosiaalisessa mediassa. Tällöin ainakin jo entuudestaan yrityksen tuntevat henkilöt ovat jo etukäteen tietoisia tulossa olevasta muutoksesta.

  Sisällön menetys

  Verkkosivujen uudistamisen yhteydessä saattaa olla vaikea säilyttää kaikki vanhat sisällöt. On tärkeää varmistaa, että kaikki olennainen sisältö siirretään ja että uudelle sivustolle siirretty sisältö on edelleen relevanttia ja ajantasaista.

  Koska sisällöt usein vanhenevat usein hyvinkin nopeasti ja niiden hyödyllisyys liiketoiminnan kannalta vaihtelevat suuresti, voi olla, että jopa merkittävä osa vanhoista sisällöistä jätetään kokonaan siirtämättä uusille sivuille.

  Paljonko verkkosivujen uudistaminen maksaa?

  Verkkosivuista puhuttaessa hinta on aina yksi pääasiallisista askaruttavista asioista. Vaikka minkäänlaista hinta-arviota onkin yleisesti ottaen vaikeaa antaa, niin rahallisesti sivustouudistuksesta puhutaan yleensä aina vähintäänkin keskisuuresta investoinnista.

  Hinta-arvion antamista vaikeuttaa se, että olemassa olevia muuttujia on olemassa paljon. Verkkosivujen hinta riippuu vahvasti sekä projektin laajuudesta että tilaajan yksilöllisistä tarpeista. Erilaisia muuttujia on olemassa runsaasti.

  Ensimmäinen hinta-arvio projektille tehdäänkin käytännössä aina vasta ensimmäisen asiakkaan ja toimeenpanijan välisen suunnittelupalaverin aikana.

  Vaikka sivustouudistus voikin äkkiseltään tuntua suurelta ja jopa riskialttiilta investoinnilta, on hyvä muistaa, että oikein toteutettu uudistusprosessi maksaa itsensä takaisin usein hyvinkin nopeasti, kun uusi sivusto yksinkertaisesti toimii aiempaa tehokkaampana liiketoiminnan tukena.

  Yhteenveto

  Sivustouudistus on monimutkainen prosessi, joka kuitenkin oikein toteutettuna voi olla avainasemassa liiketoimintasi kasvussa ja kilpailuedun säilyttämisessä digitalisoituvassa maailmassa.

  Osaava ja luotettava sivustouudistuksen kumppani onkin valtaosassa tapauksista viisas valinta sen sijaan, että yrittäisit toteuttaa haastavan prosessin alusta loppuun itse. Mikäli siis suunnittelet verkkosivustosi uudistamista, ota yhteyttä meihin alta löytyvän yhteydenottolomakkeen kautta.

   

  Ota yhteyttä

  Etsitkö luotettavaa kumppania sivustouudistuksen toteuttamiseen? Rajasoftin osaavat koodarit ovat toteuttaneet kymmeniä visuaalisesti näyttäviä ja teknisesti toimivia verkkosivuja yrityksille eri toimialoilta. Tutustu referensseihimme ja ota yhteyttä!

  Laita viestiä